Ποιος είμαι, με δύο κουβέντες

Καλώς ήρθατε στο blog μου.  ονομάζομαι Δημήτρης Τιτόκης και είμαι αυτό που λένε seo expert.  Ασχολήθηκα με το seo και την προώθηση ιστοσελίδων πρώτη φορά το 2009. Σε συνεργασία με δύο ανθρώπους τους οποίους γνώρισα τυχαία, άρχισα να διαβάζω και να γνωρίζω τον κόσμο του seo  και του Internet από τη σκοπιά όχι του τελικού χρήστη αλλά κάποιου που μπορεί να δημιουργήσει μέσα σε αυτό.

Αρχίσαμε να τρέχουμε κάποιες καμπάνιες affiliate marketing.  Εκείνο το διάστημα, πού βρισκόμουν ακόμα στα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης μου πάνω στο search engine optimization, είχα εξειδικευτεί στο on page seo, δηλαδή στην δημιουργία και βελτιστοποίηση σελίδων σύμφωνα με τους κανόνες της Google.

Εκμεταλλευόμενος τα κριτήρια κατάταξης που χρησιμοποιούσε τότε η μηχανή αναζήτησης και εφαρμόζοντας τεχνικές interlinking, που τότε ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας για την Google, κατάφερνα να δημιουργώ πεντασέλιδα web sites, τα οποία στο domain τους είχαν το niche keyword φυσικά, και να πετυχαίνω υψηλές κατατάξεις στα οργανικά αποτελέσματα (συνήθως θέσεις 1 έως 3)  μόνο με την εφαρμογή σωστού on page optimization.

Φυσικά από τότε έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια και οι αλλαγές στο seo είναι δραματικές. οι τεχνικές κατάταξης συνεχώς αναβαθμίζονται, η Google συνεχώς Αλλάζει τα κριτήρια με τα οποία ταξινομεί τις σελίδες στα οργανικά αποτελέσματα και εμείς οι seo experts συνεχώς δοκιμάζουμε νέες τεχνικές προσπαθώντας να είμαστε πάντα Τρία βήματα μπροστά από την Google την ίδια.

Πλέον ασχολούμαι με client seo ενώ σχεδιάζω να επιστρέψω και στον τομέα του affiliate marketing.  Έχω σπουδάσει πληροφορική, το οποίο με έχει βοηθήσει πολύ στο SEO και στην εφαρμογή του, αλλά γενικά δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο πληροφορικής για να ασχοληθείς με την προώθηση ιστοσελίδων.  Αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις αγάπη για αυτό τον τομέα και να έχεις όρεξη να εκπαιδεύεσαι σε καθημερινή βάση. Γιατί μετά από 10 χρόνια ενασχόλησης με την προώθηση ιστοσελίδων ένα πράγμα μπορώ να πω με σιγουριά: το seo είναι ίσως ο πιο δυναμικός τομέας στο Internet τα τελευταία χρόνια.